Bedrijfsplannen en investeringen

Om een bedrijf te starten heeft iedereen een bedrijfsplan nodig. Al is het maar om sturing te geven aan je eigen ideeën of om financiering aan te vragen bij een externe geld verstrekker. Dit doen we altijd in samenwerking met jou omdat dan de plannen en wensen het beste tot zijn recht komen.  

Ook als je al jaren actief bent in de sector kan een bedrijfsplan helpen om inzicht te geven in de huidige stand van zaken en om je voor te bereiden op de toekomst. Aan de hand van een bedrijfsplan kunnen we ook bepalen welke investeringen goed bij jou passen. 

Het is zeker belangrijk dat je blijft investeren in je bedrijf om het toekomstbestendig te maken. Welke investeringen hebben dan de hoogste prioriteit? Wij kunnen je helpen om de juiste investeringsstrategie te bepalen. Dit doen we samen met de financiële experts van ZKA Leisure Consultants.

Naast het uitvoeren van de juiste investeringsstrategie kan de cashflow van je bedrijf worden verbeterd door middel van het optimaliseren van de omzet- en kostenstromen. We kunnen bijvoorbeeld kijken of jouw omzetstromen wel overeenkomen met de omzetstromen van een toekomstbestendig bedrijf. Zijn je inkomsten niet te veel afhankelijk van één type plaats? Of heb je naast de verhuur van kamers en/of plaatsen ook nog nevenactiviteiten waaruit je omzet kan genereren? Daarnaast kunnen we de kostenstromen onder de loep nemen. Waar gaat jouw geld eigenlijk heen? Is er wel een logische verhouding tussen de type kosten of geef je bijvoorbeeld relatief veel uit aan personeelskosten en relatief weinig aan marketingkosten?

Door onze ervaring in de verblijfssector kunnen wij jouw omzet- en kostenstromen vergelijken met die van andere bedrijven. Ook kunnen we jouw omzet- en kostenstromen vergelijken met Key Performance Indicators (KPIs) voor een gezond bedrijf in de verblijfsrecreatieve sector!

arrow_drop_up arrow_drop_down